Media
Regelmatig word ik gevraagd als panellid of voor interviews door grote organisaties zoals Dona Daria.

Dit interview is afgenomen door de professionele journalist Omnia al Desoukie.
In this episode, we talk about how trauma affects our work with Hadassah Vorm, a Trauma Therapist and Business Coach. Vorm, who is an expert in helping people manage their emotions, explains that confronting ourselves is the first step in ensuring we heal and manage our workplace relations.
“Trauma is not related to work; we think it is related because we are triggered by some situations and people, but if you sit down at home, then it is interesting to see what is below [the trigger],” she explains.
Hadassah: ‘Had ik dit boek eerder gelezen, dan was ik milder naar mezelf geweest’
Soms lees je een boek waarin je jezelf zó herkent, dat je het niet meer kunt loslaten. Een boek om nooit meer te vergeten omdat het verhaal je aan het denken zette. Of omdat het je leven veranderde. Hadassah vertelt welk boek dat voor haar is.
Als Hadassah Vorm een punt achter haar huwelijk zet, staat ze alleen en zonder geld op straat. Haar kinderen moet ze noodgedwongen achterlaten bij haar man. Ook haar ouders – Jehova’s getuigen – verstoten haar. Ze krabbelt op vanuit totale eenzaamheid.
‘Als kind wist ik al dat ik anders was. Ik moest altijd in keurige rokken naar school. Broeken waren voor meisjes not done. Mijn broers hadden allemaal opgeschoren haar. We vierden geen verjaardagen. Kinderen die jarig waren, mocht ik ook niet feliciteren.
Geen bloem voor Hadassah
Ik weet nog goed dat elk kind dat jarig was op de kleuterschool een mooie bloem van crêpepapier kreeg opgespeld. Ik mocht dat niet. Uitdelen? Idem dito. Ik viel daardoor buiten de groep, maar was niet op mijn mondje gevallen. De aanval was voor mij de beste verdediging.
Hadassah Vorm groeide op als kind van Jehovah’s Getuigen.
Als zesjarige werd ze herhaaldelijk seksueel misbruikt, vertelt ze. Haar dader ging vrijuit. En dat gebeurt volgens haar nog steeds. ‘De gemeenschap van Jehovah’s Getuigen geeft ruimte voor pedofilie.
Tijdens een ongedwongen mooi gesprek van ruim 30 minuten, waarin Suriname, vrouwelijk ondernemerschap, etnicititeit en financieel onafhankelijk leven de revue passeerden. Dit gesprek staat op het You Tube kanaal van Felicia Lin.
Vanuit mijn levensmissie als intercultureel financieel coach is het mijn missie, om élke vrouwelijke ondernemer die financieel (nog) afhankelijk is van haar partner en voelt dat zij hierdoor ‘vastzit’, samen in liefde te helpen haar eigen stem te vinden en van zich te laten horen. De spirituele principes welke ik heb geïntegreerd in mijn werkmethode zijn de basis van waaruit ik werk.
Omdat juist nu in deze tijd, iedereen die transformatie ervaart van een ‘oud patroon’ wat niet meer werkt. Dit komt vanuit het ‘nieuwe bewustzijn’ en wordt gestuurd door iets Hogers, noem het Boeddha, G’d, Allah, Natuur of het Universum.
Veel kijkplezier!
Ik ben heel dankbaar om door deze professional Irwin Ment van Innerviewer te zijn geïnterviewd waarin we spreken over het leven, Suriname, over wie ik ben, wat mij beweegt om twee bedrijven te leiden en de allerbelangrijkste vraag natuurlijk: mijn WHY.
PowerVrouwen heeft als doel het portretteren van vrouwelijke ondernemers, het uitwisselen van kennis en ervaring, het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling en het stimuleren en ondersteunen van vrouwen in het ondernemerschap. Het is een initiatief waar ik volledig achter sta en vind het super dat ook mijn portret daarbij mag staan.