BLOG

7 tips hoe je geldblokkades kan doorbreken naar financieel onafhankelijk ondernemen in liefde en spirituele vrijheid!

door Hadassah Vorm

Hoe los JIJ het probleem op dat je hebt met geld? Ongeacht wat je allemaal hebt meegemaakt, kijk naar mijn leven. Ik ben 3 x in mijn leven alles verloren en met niets opnieuw begonnen.  Ik had zelfs geen dak meer boven mijn hoofd.

Alleen JIJ bepaalt jouw leven en je succes, wees je bewust wat je uitzend en onderzoek waarom je vraagt. Denk je veel in schaarste, bang om geld uit te geven, om iets weg te geven zomaar voor niets? Dan is het niet gek dat er ook niet veel of te weinig binnenkomt. Of leef jij al in overvloed en geef je makkelijk ook iets van waarde weg? Of moet het altijd om en om zijn, ik geef wat, dan moet jij mij iets geven etc.

  1. Onderzoek WAT je wil!

Realiseer je dat je al overvloed hebt, kijk om je heen, alles in de natuur is overvloedig – de bladeren, de bloemen, de golven, de wolken. Overvloed is je geboorterecht en wie je bent in je ware aard. Schaarste is een geconditioneerde denkwijze die we moeten overwinnen om overvloed te bereiken en te accepteren.

  1. Kies wat je wil ontvangen en wees specifiek bij wat je wenst! Denk groot!

De meeste mensen focussen op de kleine dingen— hoeveel geld ze uitgeven aan hun latte machiato, of ze nu op deze of de volgende plaats moeten tanken etc.  En hoewel je daar zeker geld mee kunt besparen, maakt dit niet het verschil tussen schaarste en overvloed. Voor overvloed moet je groot denken. Wat kun je daar buiten brengen wat van waarde is en in de wereld zetten waar mensen je voor zullen betalen? Daarom is het belangrijk om boeken te lezen, cursussen te volgen en jezelf te informeren over hoe overvloed er echt uit kan zien, anders zet jij een limiet op dat wat mogelijk is.

  1. Met wie omring je jezelf?

Omring jezelf door mensen die overvloedig leven in spirit en financieel, want je neemt de overtuigingen over van de mensen met wie je je tijd doorbrengt. Als de gemeenschappelijke dialoog luidt: “Ik heb niet genoeg geld om dit te krijgen”, of “Die rijke stinkerds hebben het zo gemakkelijk” of “Ik ben ZOOO blut”, raad eens wat?  DAT wordt ook jouw interne dialoog, en die verandert in jouw eigen realiteit. Omring jezelf met mensen met een hoge geldvibratie die ongelooflijke dingen doen. Door gewoon bij hen in de buurt te zijn, leer je de gewoonten van overvloedige mensen kennen op een manier die je nergens anders kan vinden. Echte vrouwen breken hun leven open en delen wat ze doormaken. Je hoeft geen professionele schrijver of professionele kunstenaar te zijn – je moet gewoon jezelf zijn. Geloof dat vrijheid van spreken en vrijheid van meningsuiting gelijk staat aan vrouwelijk empowerment ook financieel; Juist daarom empower ik vrouwen tot ‘the max’.

  1. Zorg goed voor jezelf.

Je zult nooit echte rijkdom hebben als je geen echte gezondheid hebt. Rijkdom is zoveel meer dan geld – het is overvloedig aanwezig op alle gebieden van je leven, in gedachten, lichaam en geest. Dit is niet “word rijk of sterf proberend.” Dit is “leef in lijn met je heilige missie op deze planeet en creëer rijkdom onderweg, omdat je het verdient!” Goed eten is zelfzorg, meditatie, lichaamsbeweging en slaap zijn allemaal essentieel voor echte stralende gezondheid, dus verlies niet uit het oog wat belangrijk is op jouw weg naar overvloed.

  1. Negatief tegen jezelf praten

Negatieve of beperkende gedachten veroorzaakt geldblokkades, en ze hardop uitspreken versterkt ze nog meer. Negatief spreken of beperkende woorden zeggen over jezelf of je situatie maakt die woorden tastbaar en geeft ze kracht in het universum omdat ze als het ware in het universum zijn ‘gezet’.

Let op de woorden die uit je mond komen. Als je merkt dat je iets negatiefs zegt, pas dan onmiddellijk je woorden aan en herformuleer je uitspraak in een positief licht. Houd er rekening mee dat je woorden en gedachten heel veel met elkaar te maken hebben: hoe meer je iets zegt, hoe meer je denkt, en hoe meer je iets denkt, hoe groter de kans dat je het zegt. Beiden gecombineerd (je gedachten en je woorden) sluiten diep aan bij je motivatie, mindset, acties en doorzettingsvermogen in alle situaties, inclusief het bereiken van financieel succes.

  1. Jezelf niet vergeven voor je (geld)fouten

Dit is ook een heel grote geldblokkade waar veel mensen mee worstelen. Om verder te gaan met het behalen van je financiële successen, moet je jezelf vergeven voor je fouten, ook inzake geld, de lessen die je hebt geleerd volgen en in beweging houden. Ja, fouten worden gemaakt! Iedereen heeft van tijd tot tijd slechte beslissingen genomen met geld – zelfs de rijkste mensen ter wereld.

Het gaat erom te erkennen waar je fout bent gegaan en uit te zoeken wat je moet doen om dingen goed te maken. Zelfs als je weer dezelfde of een vergelijkbare fout maakt, spoel je en herhaal je (erken, leer en voer je de lessen uit) tot je voorbij je fout bent. Dit is hoe je die geldblokkades doorbreekt en weer verder gaat op je pad naar succes.

  1. De allerbelangrijkste: Dankbaarheid!

Dankbaarheid is zo’n essentieel onderdeel van de reis naar financieel succes. Als je dankbaar bent, realiseer je je alle zegeningen die je nu al in je leven hebt. Dit leidt tot tevredenheid. Ook realiserend dat iemand ergens anders ter wereld voor iets bidt dat je al hebt, die je zeker kan helpen om dingen in perspectief te plaatsen.