BLOG

Als geld een persoon was, wie is het dan voor jou?

door Hadassah Vorm

Hoe zou jij jouw geld personifiëren?

Als jij denkt aan je ervaringen in het verleden, zou geld dan een vriendelijk en zachtaardig persoon zijn, of gemeen en onvriendelijk? Voor sommige vrouwelijke ondernemers kan geld een wreed middel zijn dat hun veel kansen ontneemt. Ze betalen maar, werken keihard en kunnen met moeite alles betalen. Andere succesvolle vrouwen kunnen met geld alles krijgen wat ze nodig hebben of wensen.

Als je goede ervaringen hebt met geld – dus het was er altijd en je bent in het vertrouwen dat het er in de toekomst ook altijd zal zijn – is de kans groot dat je een fijn leven leidt.

Misschien ben je niet rijk, maar voel je je vaak wel ‘gezegend’ en succesvol. Het leven is goed voor jou en je dierbaren en de toekomst ziet er rooskleurig uit.

Als  je echter angstig bent, projecteer je die angst ook op geld en dan is geld niet jouw vriend. Als generaties lang geld ‘besmet’ is geraakt door negatieve gedachten en overtuigingen, bijvoorbeeld door schaarste, kan je er zeker van zijn dat je nooit genoeg geld hebt. Geld verandert, afhankelijk van wie het in handen heeft, van karakter. Wat een interessant gegeven he?

Mensen die meer geld hebben, krijgen vanzelf meer geld.

Dat zie je ook, rijke mensen worden nog rijker. Dat is verwarrend, de meesten van ons werken hard en doen ons best en toch hebben we het gevoel dat we niet verder komen met ons geld.  Het geeft ons het gevoel dat we al met 1-0 achterstaan voordat we eigenlijk met ons bedrijf zijn begonnen.

Het probleem is, dat we vaak niet begrijpen dat er achter geld en het werken voor geld en met geld een emotionele drive zit. Als je dus geen inzicht hebt in de onderliggende emoties raken we verstrikt in een cyclus van geld verdienen zonder dat we beseffen wat we ECHT nodig hebben.

Delen

In deze tijd van duidelijkheid, waarin we allemaal zien dat het niet meer gaat om IK IK IK, maar om ONS, begrijpen we al dat eigen blijdschap en geluksgevoel exponentieël stijgt als je die met anderen deelt. Delen moet echt een onderdeel zijn van elk aspect in je leven, niet alleen privé maar ook zakelijk. Het moet in elk aspect van je leven een onderdeel zijn, en of het nu gaat om blijdschap, geld, diensten of jouw gave of talent maakt niets uit. Wat WEL belangrijk is, is dat je het werkelijk DOET, dat je deelt!

Hoe meer je deelt en hoe guller je bent met je tijd, talenten en gaven, diensten, hoe groter je rijkdom wordt. Waarom is dit zo? Dit is een natuurwet – alles staat met elkaar in verbinding, en als een van de onderdelen in deze keten wankelt, raakt alles uit balans.

Intentie

Geld draagt onze intentie met zich mee. Als wij het integer gebruiken, draagt het integriteit uit.

Ik hoor je het al zeggen: ‘Ja jij hebt makkelijk praten, ik breek niet door met mijn bedrijf, ik kan net alles betalen en verdien net genoeg om alles rond te breien en dan moet ik nog delen ook!!!’

Ik hoor je en ik begrijp je. Ik heb dat zelf ook zo gevoeld toen ik vastliep en op onderzoek uit ging om te kijken waar het aan lag dat ik die doorbraak niet had en net genoeg verdiende om alles te betalen. Maar geld is als water. Geld dat naar de dingen gaat die wij het allerbelangrijkste vinden, voedt niet alleen de wereld, maar ook onszelf.

Je krijgt waardering van wat jij waardeert. Zeg jij: ‘dank je wel’ als een opdrachtgever je heeft betaald of vind je het vanzelfsprekend dat je betaald wordt? Sta je erbij stil wat je allemaal ontvangt en spreek je daar ook je dankbaarheid voor uit? Ware rijkdom vloeit voort uit genoeg, nooit uit meer. Laat je geld inspireren door je ziel en laat je ziel spreken via je geld.

Jouw relatie met geld

Als je het patroon en je relatie met geld durft te onderzoeken besef je welke motivatie achter jouw acties voor je bedrijf maar ook privè, zitten. Jouw eerste stap is, om een gezondere relatie met geld te krijgen, door samen met mij te gaan kijken naar- en het werkelijk te accepteren van WAAR je NU precies staat. Vervolgens gaan we naar herprogrammeren met nieuwe normen en waarden die duidelijk maken wie je werkelijk bent en wie je graag zou willen zijn als ondernemer.

Waar ben je bang voor? Hoe en waarom is geld de baas over jou? Door te beseffen waar je nu staat in je relatie met geld en jouw (onbewuste) ideeën over geld, wordt duidelijk voor jou hoe geld je leven beheerst. Als we samen dat proces hebben doorlopen voel je je veel lichter en gelukkiger in jouw ondernemerschap.  De acceptatie van ‘hier sta ik nu’ is de eerste en noodzakelijke stap om van waar je nu bent naar waar je wil zijn, te komen!

Jouw juiste mindset is zo belangrijk om succes uit te stralen naar je opdrachtgevers toe, maar is iets wat niet lukt als je zelf met blokkades te kampen hebt. De door jou gewenste doorbraak die we samen realiseren brengt je in JOUW MMM, ofwel de Money Maker Mindset!

Als JIJ er klaar voor bent, kom op en samen gaan we aan de slag met zodat je in alle (financiële) vrijheid eindelijk echt kan gaan ondernemen.

Meld je dan aan om die EERSTE stap te zetten voor de Workshop op 7 november a.s. in Noordwijk DOORBRAAK VAN JOUW GELDBLOKKADES NAAR GELUK EN FINANCIËLE VRIJHEID’  om NU doorbraak met je bedrijf en jouw financiële vrijheid te realiseren!

Liefs, Hadassah