Hadassah Vorm

BLOG

Bijna ‘the most wonderful time of the year!’ 2019 eindigt en nu tijd om in actie te komen!

door Hadassah Vorm

Geldblokkades, het is een item waar veel vrouwelijke ondernemers mee worstelen.

Ben jij ook zo nieuwsgierig wat dit nou eigenlijk is, die geldblokkades en vraag je jezelf af: ‘Waarom heb ik daar last van? ‘Kan ik zelf een oorzaak aanwijzen hoe dit komt?’

Waaraan herken je dat je een geldblokkade hebt? Aan de hand van voorbeelden herken je misschien je eigen patroon en schrik je er zelf van. Je ontvangt rekeningen voor diensten of goederen aan jou geleverd voor je bedrijf. De inkomsten die je ontvangt voor jouw dienst of goederen die je levert aan jouw klanten zijn niet hoog vind je zelf. Je draait quitte (zonder winst of verlies) Je zucht en word zelfs soms boos……’moet ik weer gaan betalen, ik heb al zo weinig’, etc.

Of: je hebt wat op je zakelijke rekening staan, en wil dat daar laten staan, niet aankomen, niet uitgeven want stel je voor dat er iets gebeurt, ‘ja ik moet nog zoveel betalen maar dan moet ik aan het geld komen’, etc.

Ik wil je een vraag stellen: klopt dit misschien ook in andere deelgebieden voor je leven, dus niet alleen op het gebied van geld? Hoe was het thuis, was er daar ook gebrek aan/of overvloed aan….vul zelf maar in. Het zijn verborgen blokkades die op gezette tijden naar boven komen. Deze zijn alleen maar een spiegel van ook andere factoren in je leven waarbij je angst voor schaarste, verlies en geen onafhankelijkheid, zelfbeslissingsrecht ervaart. Herken jij dit? Hier volgen 10 punten waarmee je kunt starten.

1. Uitgeven
De allereerste stap naar het overwinnen van geldblokkades, angst voor verlies en in schaarste denken is: uitgeven! Dat is noodzakelijk om je patronen op geld en de blokkade hierop te doorbreken. Ik noem dat: anti-budgetteren.

2. Ruim op
Wanneer je geld wilt manifesteren (en eigenlijk alles in je leven), moet je er ruimte voor maken. Eenvoudig. En je doet dit door alles fysiek en mentaal op te ruimen. Begin met het voor de hand liggende, zorg voor een grote opruiming van je garderobe, je kasten, je auto, portemonnee, slaapkamer, keuken, woonkamer, de bestanden op je computer.

Verwijder alles dat je niet langer dient zodat je vrij naar je nieuwe niveau kan bewegen en waar je naartoe wil. Dit maakt je geest vrij van overtollige dingen die steeds door je hoofd blijven spelen en als onnodige ballast in je herinneringen hebt bewaard.

3. Vergeef
Vergeving wordt zo onderschat. De meeste mensen willen anderen niet vergeven, vooral als die persoon hen op een of andere manier onrecht heeft aangedaan. Wanneer je leert daaraan voorbij te gaan je je realiseert dat alle vergeving echt is, is dit een manier om jezelf te bevrijden van wat of wie je tegenhoudt.

4. Dankbaarheid
Nog een onderschat hulpmiddel. Bedank elke dag voor alles in je leven dat je momenteel hebt, in het verleden hebt ontvangen en in de toekomst zult ontvangen. Het is de beste (en gemakkelijkste) manier om je van succes te verzekeren.

5. Volg je geld
Het is 100% waar dat wat je denkt, je ook realiseert of waar je je op richt, groeit. Dus in plaats van jezelf op de automatische piloot te laten rijden of erger, helemaal geen positieve aandacht aan je geld te besteden, zet jezelf als doel om elke dag je bankrekening te controleren en alleen de inkomsten te noteren.

6. Schrijf je doelen op
Je kunt elke dag opnieuw jouw doelen bepalen. Het is als een fysieke bevestiging. Wat je doel ook is, bereik deze maand EUR 25.000,00, boek deze week een nieuwe klant of verkoop vandaag 5 producten. Schrijf het doel op. En ‘dream big’! Het maakt niet uit waar of wanneer, zorg er gewoon voor dat je dit elke dag doet. Waarom? Omdat het je ertoe brengt om te focussen, het bevestigt opnieuw wat je wilt en het maakt je energiek en klaar voor de dag om te bereiken wat je ook maar wil.

7. Volg een workshop of mastermind
Soms kunnen wij vrouwelijke ondernemers het moeilijk vinden om over ons bedrijf of over geldblokkades te praten met mensen die geen ondernemers zijn, zoals vrienden en familie. Daarom is het echt geweldig om hierover een workshop te volgen of een mastermind zodat je met gelijkgestemde vrouwen werkt aan deze issues en die je ook uitdagen op het moment dat je bij jezelf een geldblok raakt.

8. Gebruik visualisatie
Weet je nog toen je klein was en wanneer je in de klas zat je geest afdwaalde naar een dagdroom die veel interessanter was dan wat de leraar onderwees? Nee? Nou ik wel, hoor. Goed visualiseren is als de volwassenen-versie van dagdromen, en het leuke is dat als we het goed doen, we onze ‘dagdroom’ in de realiteit manifesteren! Gebruik visualisatie voor wat je voorbij jouw beperkende overtuigingen wil brengen.

9. Mediteer
Ik heb zelf heel lang een aan/uit-relatie gehad met meditatie, maar ik heb eindelijk een manier gevonden waarop het voor mij werkt (via chanten en strandwandelingen). Ik doe dit elke dag. Zoek voor jezelf uit wat bij jou past en doe dit elke dag zodat je de stilte in jezelf kunt voelen en hierdoor tot de diepere lagen in je bewustzijn komt.

10. Kom in actie
Ik vraag je dringend om nu jouw eigen doorbraak te ervaren. Het vereist verlangen, moed en actie. (En een beetje hulp van een coach door een programma of workshop te volgen!)

Open nu, nog vóór 2020 start, je eigen schatkist die zich in de diepten van je hart en geest bevindt en ontdek jouw rijkdom. Misschien kun je dat uiten door je hand op je hart te leggen en hardop uit te spreken: “Ja, ik ben er klaar voor, ik wil mijn rijkdom blootleggen!”

Door dit aan te gaan, de uitdaging om deze blokkades te overwinnen, zal je dit vervullen met blijdschap, overvloed en geluk. En dat geld ook dan niet alleen voor geldzaken, maar ook voor die andere deelgebieden in jouw leven als een overwinning in dankbaarheid kan gaan ervaren. Wil je meer weten? Kom naar de workhop.