BLOG

De 2019 cijfers met 25% meer omzet in de stilstand

door Hadassah Vorm

Hé? Wát? Wat zeg je nou? Je omzet verhoogd in stilstand? Dat is toch onmogelijk?

Afgelopen week was ik bezig met mijn eindcijfers voor mijn beide bedrijven. Het is zo fijn om overzicht te hebben in je financiële resultaten, zodat je weet wat je precies hebt omgezet, wat je winsten en investeringen zijn maar ook waar je voor 2020 en daarna naartoe wil om financieel vrij te zijn.

Elke zondag ga ik zitten (ooit gouden tip van mijn coach) om mijn omzet van die week op te schrijven en te verwerken in mijn boekhoudsysteem zodat mijn boekhouder dit allemaal snel kan verwerken voor zowel de jaarafrekening inkomstenbelasting als afdracht van de btw per kwartaal.

Dit zorgt ervoor dat ik ook elke week opnieuw nogmaals stilsta in dankbaarheid met wat ik die week heb gedaan, ik heb dan direct inzichtelijk gemaakt hoeveel netwerk borrels, events of andere activiteiten ik heb bezocht etc.

In de waan van de dag gaan we hier allemaal toch vaak snel overheen, en het belang van het voelen en uitspreken van je dankbaarheid over wat er weer allemaal aan mooie dingen heeft plaatsgevonden geeft mij ook weer nieuwe kracht en liefde om de week die komt met blijdschap tegemoet te treden.

Het universum resoneert met wat je zegt, voelt en denkt en daarom is het zo belangrijk om ook je dankbaarheid uit te spreken naar wat er allemaal aan jou als ondernemer aan jou wordt aangereikt en wat je mag ontvangen. Hoe vaak staan we daarbij stil?

Je denkt misschien: ‘ja ik werk er hard voor, en dan is het niet meer dan normaal dat de opdrachtgever mij betaalt’, en dat klopt natuurlijk. Maar is het niet fantastisch dat je opdrachtgevers hebt? En dat zij jou graag belonen voor jouw inspanningen? Ook als het om relatief kleine bedragen gaat, is dankbaarheid en in liefde ontvangen een boodschap naar het universum dat je alles waardeert wat je ontvangt.

Hoe voel jij je als je moet uitgeven, betalen? Als je facturen ontvangt of de btw of je inkomstenbelasting moet betalen, betaal je die naast de geldelijke vergoeding dan ook met liefde? Of betaal je met tegenzin, vloek je tegen de blauwe envelop en vind je het lastig om te betalen? Houd je het geld liever vast?

Als je moeite hebt met uitgeven, realiseer je dan dat je dan ook moeilijk zal kunnen ontvangen. Een gesloten hand kan namelijk niet ontvangen. De zegening van het mogen betalen impliceert ook de zegening van te mogen ontvangen, het geldwiel moet draaien in uitgaven/ontvangsten.

Zoals in een eerder blog beschreven was het afgelopen jaar een heftig jaar op het gebied van gezondheid en het verlies van familie. Vanaf December 2018 kreeg ik dan ook de dringende opdracht om geheel in stilstand te gaan met mijn business met de woorden: ‘het meeste geld wordt verdiend aan een stil beekje’. Nou, dat was voor mij een van de grootste uitdagingen ooit. Als survivor was ik gewend om in de overlevingsmodus te staan, eigenlijk altijd, door te zetten op wilskracht en nu moest ik voor mijn gevoel dus ‘opgeven’.

Hoe zou dat dan gaan, betalingen en onkosten zowel voor de business als privé zouden niet in stilstand gaan, hoe zou ik het redden met mijn gezin, van alles spookte er door mijn hoofd. Maar mijn lichaam gaf het duidelijk aan: het ging niet meer. Ik moest de auto regelmatig aan de kant zetten omdat ik pijnaanvallen kreeg waarbij ik de auto niet meer kon besturen, ik zat in bespreking bij opdrachtgevers en kon bijna het gesprek niet meer afmaken vanwege deze aanvallen, mijn lichaam gaf het op.

14 februari 2019 (ja, ook nog op Valentine’s Day) werd ik geopereerd; nog geen 2 weken daarna het overlijden van mijn moeder en ik kon alleen maar liggen, niet lezen, geen televisie kijken, niets anders dan alleen maar nadenken, rouwen en verwerken wat er allemaal was gebeurd.

Ik ben in stilstand gebleven tot April 2019, en toen weer langzaam gaan opbouwen. De werkzaamheden waren ook rustig in die tijd, en toch kwam er wonderbaarlijk genoeg steeds op onverwachte manieren geld binnen, net voldoende om alles te kunnen blijven betalen wat noodzakelijk was.

Sterker nog, na alle support en inspirerende brainstormsessies met mijn onmisbare business coach Debbie Bernasco besloot ik om in April mijn tweede bedrijf Hadassah Vorm Money Maker te starten. Dit, omdat ik steeds benaderd werd door vrouwelijke ondernemers met een fantastisch bedrijfsconcept maar die financieel geen doorbraak konden realiseren met de vraag, hoe ik dat toch had gedaan.

Na mijn ervaringen de afgelopen maanden vanaf mijn periode in stilstand was het nog meer duidelijk dat er voor mij en mijn gezin wordt gezorgd onder alle omstandigheden. Dat liefde en grote dankbaarheid en uitspreken hiervan, het exact vragen waaraan je behoefte hebt en dan het ernaar handelen allemaal deel zijn van dit ‘Hogere Doel’ en dat dit voor iedereen bereikbaar is.

Dit was ook iets wat ik in het verleden ook meerdere keren al had ervaren in mijn leven. Op die momenten waarop het voelde alsof ik met mijn rug tegen de muur stond, er een oplossing zich aandiende die vele malen beter was dan die ik zelf had kunnen bedenken.

Ik gun dit zo aan iedereen, dit grote vertrouwen en het benutten van alle geboden kansen, ook al zijn het kansen die op het eerste gezicht soms echt onlogisch lijken of ver van je af lijken te staan, om in liefde en vertrouwen dit in je business maar ook privé te beoefenen en zo tot je hoogste potentie te komen in beiden.

Dus oké…..nu even over mijn cijfers van 2019. Ik heb alle cijfers berekend (was eerst nog even ‘vergeten’ dat ik van december 2018 tot april 2019 in stilstand was geweest) en wat ik zag was: 25% meer omzet in 2019!!!

Wonderen bestaan, en ik zie het zich elke keer weer voor mijn ogen voltrekken. Wil dat zeggen dat er geen gebeurtenissen plaatsvinden die moeilijk zijn, of dat alles altijd op rolletjes loopt? Nee. Het zegt wel dat het universum je test of je er wel klaar voor bent om het te mogen ontvangen, of je het geloof hebt dat er altijd voor je wordt gezorgd en of je dankbaarheid voelt voor alles wat er op je pad komt omdat het je traint nog beter en nog meer van betekenis te worden voor zowel je dierbaren om je heen als voor je opdrachtgevers.

Natuurlijk vergt deze ‘state of mind’, de bewustwording, oefening. Om jouw blokkades op geld en gevoelens van angst voor tekort en in schaarste denken achter je te laten zal je door oefening en door het trainen van uit het brein, dus uit je hoofd te gaan en (met je hart) te gaan voelen, steeds meer zichtbare resultaten boeken.

Het is aan te raden om daarbij hulp te zoeken van een ervaren coach op dit gebied die je, door middel van een programma of een workshop die je volgt waarbij je tools worden aangereikt om snelle resultaten te boeken. Je ziet dan zelf direct gemanifesteerd in zowel je business als in je privéleven wat er in alle opzichten financieel positief verandert.

Alle succesvolle mensen zoals Tony Robbins, Oprah Winfrey, Sheryl Sandberg, Folorunsho Alakija maar ook in Nederland bijvoorbeeld Linda de Mol, Doutzen Kroes of Cilly Bartels, maken gedurende hun loopbaan ook gebruik van coaches op een bepaald gebied waarin zij graag begeleid worden.

Het is een enorme verrijking om juist op dat gebied waarvan jij voelt dat er nog een of meerdere inhaalslagen te maken zijn, iemand die deskundig is op dat specifieke gebied je hierbij te laten begeleiden zodat jij steeds weer verder groeit en je ontwikkelt in zowel je ondernemerschap als mens.

Mijn vraag aan jou is: Ben jìj er klaar voor in 2020?

Ik wens jou en je dierbaren een fantastisch leerzaam, overvloedig en in alle opzichten een liefdevol 2020 toe!