BLOG

Diamonds are forever

door Hadassah Vorm

‘Diamonds are forever’

Kortgeleden is mijn moeder overleden terwijl ik net was geopereerd en niet bij machte om bij de teraardebestelling te zijn. Ook alle familie perikelen die dit met zich meebracht maakten deze periode niet gemakkelijk.

Ik ben heel dankbaar dat ik mijn gezin om me heen heb die mij steunden door dik en dun, mijn dochter die zoveel betekent voor ons en juist in deze tijd ons zoveel emotionele en praktische steun en liefde heeft gegeven.

Deze periode heeft mij echt fysiek tot stilstand gebracht om te herstellen en omdat ik de eerste tijd niets kon doen was dit niet alleen fysieke stilstand maar ook een spirituele stilstand die mij heel veel heeft gebracht.

Stilstand

Stilstand betekent dat je pas op de plaats maakt. Het geeft je de tijd om te kijken waar je staat op dit moment maar ook de gelegenheid om na te denken over waar je naartoe wilt. In mijn geval met mijn bedrijf, de start van een tweede bedrijf en ook privé.

Ik werd door mijn lichaam letterlijk tot stilstand gemaand want ik ben er een van doorgaan, no matter what. Nou, dat ging dus ‘even’ niet. Ik moest kappen………en wel nu!

Ik heb samen met mijn gezin mooie maar ook zeer emotionele gesprekken gevoerd over wat er was geweest en wat er om ons heen gebeurde. Het was voor mij een ‘eyeopener’ op verschillende vlakken in mijn leven en heeft me duidelijk gemaakt dat iedereen een eigen verantwoordelijkheid heeft zijn of haar pad te lopen. Wat er plaatsvindt binnen families heeft vaak niets met JOU te maken maar met degene die nog niet klaar is voor inzichten en verandering terwijl jij daar al mee bezig bent.

De diamant

Van mijn moeder draag ik nu haar trouwring en witgouden diamanten ring om mijn vinger. Zo is zij altijd bij me. Mijn dochter Anouk is juwelier/diamantair en maakt heel mooie juwelen met een boodschap. Een van haar eerste creaties is een geelgouden ring met een ruwe diamant. De beide ringen draag ik naast elkaar en het laat mooi de verschillen zien. Het een is niet beter dan het ander maar laat zien wat het professioneel slijpen van ruw materiaal kan doen.

Diamanten zijn er in ruwe vorm maar meestal worden ze geslepen in verschillende vormen. De bekendste slijpvormen zijn Briljant, Princess, Emerald, Asscher en Hearts & Arrows. De waarde van een diamant wordt bepaald op basis van vier factoren, de 4C’s:

  1. Cut (slijpvorm)
  2. Colour (kleur)
  3. Clarity (helderheid)
  4. Caratweight (karaatgewicht)

Van deze 4C’s is de slijpvorm de enige factor waar de mens invloed op kan hebben. Het vereist vakmanschap en zelfs wiskunde om een ruwe diamant te veranderen tot geslepen diamant. De diamantslijper kijkt naar perfecte verhoudingen, afwerking en symmetrie. Deze factoren bepalen de schittering en het ‘vuur’ (de breking en weerkaatsing van het licht van de diamant)!

Nog ruw en ongeslepen

Ben JIJ nog ruw en ongeslepen? Dat zou zo maar kunnen. Is dat erg? Is dat lelijk? Is het niet waardevol? Nee natuurlijk niet. We beginnen allemaal als ruwe diamant, we zijn al zeer waardevol en ondanks dat we ‘ongeslepen’ zijn hebben we heel veel kwaliteiten in onszelf die de moeite waard zijn.

Bij het slijpen van een diamant kunnen er meerdere dingen fout lopen. 

Als de snelheid van de omwentelingen bij het slijpen te hoog wordt, kan de diamant uit elkaar spatten. Met andere woorden: ga je in de ‘vlucht’-stand en ben je alleen maar bezig zonder stil te staan bij wat je nou werkelijk wilt en wat voor jou belangrijk is om gelukkig te zijn, dan ‘spat’ je ware zelf en je volle potentie wie je als mens bent als het ware uit elkaar en verlies je jezelf in zaken die je eigenlijk diep van binnen niet eens belangrijk vindt.

Wanneer de diamant onder een foute hoek door de diamantslijper tegen de slijpschijf wordt gedrukt, zal de diamant niet geslepen worden. Het enige wat er dan gebeurt is dat de slijpschijf beschadigd raakt. Ga je voorbij aan jouw potentie, gaven en je innerlijke stem druk je jezelf in de ‘foute hoek’ van het leven. Je leeft niet in jouw zielspad en doet wat anderen of jijzelf van je verwachten zonder je te verdiepen in wat je nou ECHT wilt in je leven. Je wordt als het ware niet geslepen tot je volle schittering en je innerlijk kompas, noem het de slijpschijf, raakt hierdoor beschadigd.

Iedereen is op dit moment zoekende naar zingeving, invulling op spiritueel niveau of op andere manieren bezig omdat oppervlakkigheid en materie maar een heel korte ‘rush’ geven en daarna je dezelfde leegte weer voelt. Jezelf daarom verder ontwikkelen, als het ware ‘slijpen’ door middel van yoga, meditatie, stilte-wandelingen, het lezen van spirituele boeken of op retraite gaan zijn manieren om verdieping te zoeken voor jezelf en jouw schittering meer tot uitdrukking te laten komen.

De geslepen diamant

Bij een perfect geslepen diamant zal deze 99.9% van het ingaande licht laten weerkaatsen. Wanneer de steen uit verhouding is, dan gaat een deel van het licht aan de zijkant van de steen naar buiten en komt dus er geen 99.9% van het licht uit maar slechts 65%.

Als een getraind oog dan met een loep naar de steen kijkt ziet men dat de diamant minder fonkelt. Daarom bepaalt het vakmanschap van de slijper (JIJ dus) ten slotte de derde C = Clarity.

Alle facetten moeten precies in elkaar passen en exact op hetzelfde punt eindigen zodat de geslepen diamant (opnieuw JIJ) de optimale schittering heeft.

Diamantslijper / Diamant

Ik hoor je denken: ‘ja hoor, ik ben de diamant EN ik ben de diamantslijper’ hoezo?’

Nou, jij bent je eigen slijper omdat alleen jijzelf kan bepalen óf en hóe je jouw innerlijke kracht wil gaan versterken, dat kan niemand anders voor je doen.

Je bent óók de diamant omdat je weliswaar ‘ruw’ bent gestart in het leven maar gedurende je groei naar volwassenheid en nu je volwassen bent zelf gaat beslissen of je de schitterende facetten die je allemaal in je draagt ook wil laten zien aan anderen maar ook zelf de schittering van binnen voelt zodat andere mensen hiervan mogen genieten en hier door aangemoedigd worden ook hetzelfde te doen.

Ben je er klaar voor?

Als vrouwelijk ondernemer die blijft ‘hangen’ in de ruwe staat terwijl je zo graag met je bedrijf je innerlijke schittering in al zijn facetten wil realiseren en het uitblijven van de doorbraak als mislukken ervaart moet aan het werk!

Wil jij samen met mij gaan slijpen aan die facetten die nog niet tot 3C = Clarity hebben geleid omdat je blokkades ervaart en je nu eindelijk tot volledige potentie wil gaan manifesteren? Ik kan je hierbij helpen om in je eigen MMM, Money Maker Mindset te komen en deze financiële en liefdevolle overvloed gaat ervaren.

Dus………ben jij er NU klaar voor?

Als jij er klaar voor bent, kom dan maar op. Samen gaan we aan de slag met mijn Money Maker Mindset Methode die ik toepas op jouw angsten en belemmerende overtuigingen zodat je in alle (financiële) vrijheid eindelijk echt kan gaan ondernemen.

Wil jij de eerste zijn om in te schrijven voor mijn eendaagse workshop ‘Doorbraak van jouw geldblokkades naar een gelukkig en financieël onafhankelijk leven’ die ik binnenkort geef? Ik garandeer jou door middel van mijn methode, kennis over mindset en vertrouwen gebaseerd op mijn jarenlange ervaring de doorbraak van jouw geldblokkades. Mail me op hadassah@hadassahvorm.nl en wij gaan samen aan de slag om die doorbraak en een juiste mindset voor jouw financiële vrijheid te bereiken!