BLOG

Geldblokkades?

Hoe is dat mogelijk?

door Hadassah Vorm

Geld

Iedereen heeft iets met geld. Sommigen vinden dat ze te weinig hebben, sommigen hebben genoeg of er zijn er die erin ‘zwemmen’ (denk aan Dagobert Duck of Beyoncé). Maar sta je er wel eens bij stil dat geld ook energie is? Ik hoor het je al zeggen: ‘jaja, daar heb je háár weer… met haar zweverig gebabbel over spiriwiri zaken, voor mij is geld een noodzakelijk kwaad waar ik nooit genoeg van heb!’ Mooi om te horen dat je eigenlijk al bevestigt wat ik hierboven schrijf. Er komt namelijk energie vrij in wat je denkt over geld, wist je dat? Hoezo? Het is toch alleen maar een ruil- en betaalmiddel of niet? Eh………nou nee, het is veel meer dan dat.

Het verschil tussen mannen en vrouwen

Grappig is dat er ook een groot verschil is tussen mannen en vrouwen en hun gevoel en emotie bij geld en het uitgeven daarvan. Vanuit het verleden bekeken is dat ook niet zo vreemd.

Mannen

Vroeger verdiende de man / kostwinner het geld, vrouw bleef thuis zorgde voor de kinderen en kreeg huishoudgeld als de man loon ontving. Een afhankelijke positie waar niet over werd nagedacht want dat was nou eenmaal zo en dat hoorde ook zo.
Denken dat je ‘uit werken’ kon als vrouw was bijna een doodzonde, daar werd niet eens over gesproken. Historisch gezien is het daarom niet vreemd dat mannen veel langer verantwoording dragen voor geld, de beschikking hebben over geld en het ontvangen en uitgeven van geld veel meer en langer ‘gewend’ zijn.

Vrouwen

Voor vrouwen ligt dit anders. Oh ja, en voordat ik allerlei commentaren over me heen krijg, het is allemaal algemeen wat ik schrijf, er zijn altijd uitzonderingen die de regel bevestigen en het is hier en daar wat gechargeerd. Dit doe ik bewust om jou te prikkelen eens bij jezelf na te gaan waar jij staat in jouw ‘geld modus.’

Zelfs in mijn generatie (en zo oud ben ik nog niet) was het normaal om te trouwen, kinderen te krijgen en thuis te blijven, misschien als de kinderen groter waren een part-time baantje maar wel helemaal om de kinderen heen zodat de vrouw de meest verzorgende en meest verantwoordelijke bleef voor de kinderen want haar man ‘had- of maakte carriére’ en dat ging natuurlijk wel voor.

G’d zij dank is er enorm veel veranderd, alhoewel er nog veel landen zijn of groepen waarbij vanuit cultureel of religieus oogpunt dit nog steeds geldt. geregeld. Het besef dat vrouwen deze inhaalslag hebben gemaakt laat zien dat er nog veel te winnen is voor ons, ook in onze ‘moderne’ maatschappij. (‘De tweede sekse’ Simone de Beauvoir 1949) is erg interessant omdat zij in die tijd toen al pleitte voor financiële onafhankelijkheid van
de vrouw).

Waarom financiële onafhankelijkheid?

Waarom is dit zo belangrijk? ‘Er wordt door mijn partner voor me gezorgd, we hebben het superfijn en houden heel veel van elkaar en het loopt lekker, kortom wat is het probleem?’

Dat is mooi om te lezen en daarvoor mag je zeker zeer dankbaar zijn, want dan ben je een gelukkige vrouw. Maar financiële onafhankelijkheid gaat over vrijheid! De vrijheid om zelf te kunnen en mogen beslissen om vanuit je diepste verlangen jouw roeping te realiseren zonder beperkende geldblokkades, angst voor schaarste en tekort. Iedereen heeft een bestemming in het leven, ook jij. Misschien is deze jou nog niet helemaal duidelijk, of heb je deze wel al gevonden maar weet (nog) niet hoe je deze kan gaan volgen.

Ondernemer

Als vrouwelijk ondernemer is het in deze tijd van grote veranderingen zeker voor veel vrouwen ondenkbaar om financiëel afhankelijk te zijn van een partner en wil zij in haar ondernemerschap stevig de touwtjes in handen hebben.

Je bent ondernemer geworden juist omdat je de vrijheid van het hebben van je eigen bedrijf zo fantastisch vind. Maar je voelt de angst voor tekort, wil eigenlijk niets uitgeven, voelt een blokkade op geld en breekt niet door met je bedrijf. Ik begrijp het heel goed want ik heb hetzelfde meegemaakt maar gelukkig kunnen overwinnen.

Hoe pak je dit aan?

Door met mezelf aan de slag te gaan heb ik een methode gevonden en daarna verder ontwikkeld, de Money Maker Mindset Methode, zodat ik niet alleen twee zeer succesvolle bedrijven heb kunnen opbouwen, maar dat in het gevoel van 100% vertrouwen dat er altijd voor mij wordt gezorgd. Zowel in mijn business als thuis kan ik nu ten volle genieten van alle overvloed om mij heen samen met mijn dierbaren. Ik ben in alle rust in mijn bedrijven bezig deze verder uit te bouwen en dat voelt fantástisch en geeft mij zoveel dankbaarheid in mijn hart!

Dit vertrouwen en het stromen van energie gun ik jou van harte! Het maakt het ondernemen zoveel vreugdevoller en je wordt er ook veel gelukkiger van als jij je volle potentie kunt gaan gebruiken voor je bedrijf.

MMM = Money Maker Mindset

Jouw juiste mindset is zo belangrijk om succes uit te stralen naar je opdrachtgevers toe, maar is iets wat niet lukt als je zelf met blokkades te kampen hebt. De door jou gewenste doorbraak die we samen realiseren brengt je in een MMM, ofwel de Money Maker Mindset!

Als jij er klaar voor bent, kom op en samen gaan we aan de slag met mijn Money Maker Mindset Methode die ik toepas op jouw angsten en belemmerende overtuigingen zodat je in alle (financiële) vrijheid eindelijk echt kan gaan ondernemen. Dus………BEN jij er NU klaar voor?

Mail me op hadassah@hadassahvorm.nl en wij gaan samen aan de slag om jouw doorbraak met je bedrijf en jouw financiële vrijheid te realiseren!