BLOG

Girls let’s talk about money!

door Hadassah Vorm

De verschillen tussen de seksen over geldzaken kan een gevoelig onderwerp zijn.

Van waar het aan wordt uitgegeven tot de manier waarop ze investeren, mannen en vrouwen gaan verschillend met geld om. Als je je bewust bent van deze verschillen, kun je je eigen geldgewoonten beter begrijpen.

Het kan je ogen openen voor sterke en zwakke punten die je deelt met andere vrouwen en je helpen om manieren te vinden om met geld om te gaan in samenwerking met je verstand en instinct.

Op een bepaald moment in hun leven zal 80 tot 90% van vrouwen verantwoordelijk zijn voor hun eigen financiën. En toch anticiperen velen niet op die realiteit. Het probleem is dat, terwijl vrouwen een groter deel van hun inkomsten sparen, die inkomsten kleiner zijn dan die van mannen.

Dit probleem wordt vergroot door het feit dat vrouwen vaker dan mannen vrij van werk nemen terwijl hun kinderen jong zijn. Wat ook duidelijk is, is dat mannen en vrouwen verschillende benaderingen hebben om hun geld te beleggen.

Voor vrouwen betekent geld niet alleen koopkracht, maar ook stabiliteit en het vermogen om voor hun gezin te zorgen. Hierdoor ontstaat er een emotionele band met geld.

NU is het tijd voor vrouwelijke ondernemers om het geldtaboe te doorbreken, te onderzoeken wat ze nodig hebben en te omarmen wat geld kan doen. De eerste stap die je kunt zetten om je gevoel over geld te veranderen is, door er gewoon over te praten met andere vrouwen.

Mijn ervaring is, dat vrouwen het lastig vinden om te praten over geld. Het is van cruciaal belang om gesprekken over geld en financiën te voeren en juist onderling aan te moedigen.

Voorlichting over financiële onafhankelijkheid is erg belangrijk en het zoeken van een mentor is een essentieel onderdeel om je verder ontwikkelen op dit gebied voor zakelijk succes. Onderzoek toont aan dat ondernemers die mentorschap zoeken, hun kansen op succes aanzienlijk vergroten.

Als jij je gevoel over geld verandert kan je ook gaan profiteren van de mogelijkheden die ook voor jou beschikbaar zijn.

Mijn eigen mantra is: ‘Al het geld is beschikbaar voor elke vrouw, NU!’ Want realiteit is: geld is macht en als wij vrouwen financieel onafhankelijk zijn, kun je je eigen lot in handen nemen. Dat is waar ik als mens en ondernemer mee bezig ben en voor sta.

Als vrouwen zijn we het onszelf en onze dochters verschuldigd om financieel succes te behalen. De planeet heeft ons en onze talenten nodig. Wij kunnen een opmerkelijk grote economische impact op de wereld hebben!

Dus vrouwen kom op: laten we omarmen wat geld voor ons kan doen en het taboe rond geld doorbreken! Let’s talk!

Meer weten? Neem contact met me op.