Sandi Rich Saksena is geboren in India en verhuisde met haar man naar Dubai om daar een beter bestaan op te bouwen. Ze veranderde zichzelf van huisvrouw in succesvol financieel adviseur nadat haar man ziek werd en ze gedwongen door de situatie een baan moest zoeken.
Op 44-jarige leeftijd ging ze aan de slag zonder enige werkervaring op haar cv. Nu werkt ze in de top bij Nexus Insurance Brokers waar ze leidinggeeft aan een volledig vrouwelijk team. Ze is gespecialiseerd in levensverzekeringen, verzekeringen tegen ernstige ziekten, educatieve spaartegoeden, pensioenplanning en investeringen.

Zij vertelt: ‘Wie kan er beter dan ik spreken over het belang van financiële planning en onafhankelijkheid? Ervaring is je beste leermeester en ik kan hierover praten op basis van feiten en cijfers. Helaas nemen veel vrouwen geld niet serieus genoeg. De glitter en glamour overschaduwen hun prioriteiten en uiteindelijk eindigen ze met oneindige leningen en schulden!

Om me heen zie ik dat veel vrouwen in een financiële droomwereld leven. Nog steeds kom ik alleenstaande vrouwen tegen die op zoek zijn naar hun ridder op het witte paard die hen naar financiële gelukzaligheid brengt. In de hoop dat ze het grootste deel van
het salaris wat binnenkomt kunnen besteden aan kleding, schoenen, beauty salons en uitgaan naar hot spots.

Ondertussen leven ook veel vrouwen van de loonstrookjes van hun man of partner, zonder de werkelijke kosten van een uitbundige levensstijl te kennen. In veel gevallen maken ze niet eens deel uit van belangrijk juridisch papierwerk zoals testament, begunstigden of levensverzekeringpolissen.

Ik ben van mening dat elke vrouw minimaal een noodfonds van ongeveer zes maanden salaris moet hebben gereserveerd in geval van nood.
Veel vrouwen vinden het bijwonen van sociale bijeenkomsten of op tijd naar het werk gaan, koken en ophalen van de kinderen van school belangrijker dan hun eigen financiële planning. Terwijl financieel beheer nog belangrijker is voor VROUWEN dan voor mannen, want vrouwen leven gemiddeld zeven jaar langer dan mannen.

50% van vrouwen ouder dan 65 jaar is weduwe en heeft regelmatig te maken met een sterke daling van hun levensstandaard. Tel daarbij op het aantal scheidingen van vrouwen zonder enig middel om zichzelf en gezin te onderhouden.

De media moet een rol gaan spelen bij het aanmoedigen van financiële verstandigheid. Kijk naar de programma’s of glossy magazines, waarin het gaat over diëten, hoe je er zo mooi mogelijk uitziet, relatie issues of de kinderen.

Hollywood-, Bollywood-, Nederlandse of Surinaamse roddels en glossy advertenties van jonge perfecte vrouwen superslank gefotoshopt, die waanzinnig dure kleding of accessoires dragen nemen daarbij de meeste ruimte in beslag van de inhoud van deze bladen. Voorlichting over financiële planning en andere belangrijke aspecten zou zeker een plek in deze magazines moeten innemen.

Daarom is het mijn missie om vrouwen te helpen buiten hun ‘ik ben oké, dat zal mij nooit overkomen! ’comfortzone te stappen en ze te helpen de realiteit onder ogen te zien hoe meer financieel onafhankelijke mogelijkheden te creëren.

Nu heeft elke vrouw financiële kennis en emotioneel bewustzijn nodig om de blokkades te overwinnen die haar ervan weerhouden te handelen in het beste belang van haar geld – en haarzelf.

Ik vraag je om je manier van denken te veranderen en zelfs jouw professionele prestaties te laten zien in volle glorie! Ik daag je uit om trots te zijn op wie je bent door stappen te zetten naar een solide financiële toekomst en in je eigen kracht te gaan staan.

Vier essentiële componenten hiervoor zijn:
– Bescherm jezelf financieel
– Besteed je geld slim
– Bouw aan je toekomst
– Geef aan anderen

Voor vrouwen is het geld zelf vaak niet het einddoel, maar de sleutel om een overvloedig en zinvol leven te leiden. En dat heb je nodig zodat je je eigen vrije keuzes in het leven kunt maken in gelukkig zijn en daardoor je droomleven te realiseren samen met
jouw gezin en je dierbaren om je heen! So therefore: let’s always educate and support each other as women!!

Liefs, Hadassah