BLOG

Mijn terugblik op 2019 en de ‘wake-up call’ die ik mocht ontvangen van het Universum!

door Hadassah Vorm

De trigger om direct dit blog te gaan schrijven was een Facebook post van mijn grote voorbeeld en inspirator, mentor en coach Debbie Bernasco.

Zij gaf een echte inkijk in wie zij is, wie en wat voor haar belangrijk is maar ook haar failures. Dit getuigt van grote kracht want de meesten van ons vinden het toch wel moeilijk om je zo kwetsbaar op te stellen. Toen was haar vraag: ik hoor ook graag jouw verhaal.

Nou kent Debbie het grootste gedeelte van mijn ‘verhaal’ wel maar om het openbaar op Facebook te plaatsen is weer iets anders. Maar ik heb het gedaan, want ook ik ben steeds meer bezig om meer van mezelf te laten zien aan anderen, want alleen van daaruit ontstaat tussen mensen pas de echte connectie. Ken je het gezegde: ‘het is niet allemaal goud wat er blinkt’? Je kijkt naar een buitenkant van andere mensen en het leven wat ze leiden, maar hoe zijn ze daar gekomen, en wat zijn de struggles die ook zij hebben meegemaakt?

Dus hierbij lees je mijn terugblik op 2019.

Eind 2018 kon ik niet verder, had hevige pijn aanvallen en werkte alleen vanuit wilskracht door omdat mijn bedrijf in groei zat, ik financieel deze inkomsten nodig had voor ons gezin en ik door wilde gaan. Mijn vechtersmentaliteit komt vanuit onveilige ervaringen op zeer  jonge leeftijd, en heb deze mentaliteit heel vaak moeten inzetten in zaken tussen blijven leven en doodgaan. Het was een automatisme voor mij en daardoor ook mijn grootste overlevingstechniek.  Als ik naar klanten reed, soms in Duitsland, Eemshaven etc. dus grote afstanden, moest ik de auto aan de kant zetten als ik een pijnaanval kreeg omdat ik niet meer kon rijden tijdens zo’n aanval. Ik verborg ook voor mijn gezin en mensen om me heen hoe erg het was, want ik hoopte dat dit iets was wat vanzelf zou overgaan.  Uiteindelijk, na gesprekken met mijn man en Debbie, mijn coach, besloot ik om in stillstand te gaan staan. Ik kon niet anders. Iedereen die mij kent weet, wat dit voor mij betekent. Stilstand komt in mijn woordenboek niet voor namelijk. Maar ik kon niet meer, liet me onderzoeken en waarvoor ik bang was bleek direct, ik moest geopereerd worden. Ik kon er niet meer omheen en kon niet meer anders dan in stilstand vanaf December 2018. Ik moest in het vertrouwen komen dat het Universum voor mij en mijn gezin zou zorgen, zoals ik in het verleden al vaker had meegemaakt. Ik was immers 3 x in mijn leven alles verloren en weer opnieuw mijn leven opgebouwd.Toch juist daarom was mijn grootste angst om alles opnieuw te verliezen groter dan mijn vertrouwen op dat moment. Mijn stilstand heeft geduurd tot week 12-2019. In deze stilstand en door prachtige ondersteunende meditaties die mijn man en ik ontvingen van Debbie en de gesprekken die we samen voerden kwam ik steeds meer tot het besef dat juist in die stilstand je het Universum mij de kans gaf om mijn pad voor mij verder te openen. ‘Het is er allemaal al, stap in dit vertrouwen en kijk wat er gebeurt met jou en voor jou.’

Ik was echt bang om te stoppen maar ik wist dat mijn lichaam dit nu duidelijk aangaf, het was nu het 2e signaal na een eerdere die ik al 4 jaar daarvoor kreeg en resulteerde in een hartoperatie, om nu echt te luisteren! Ook mijn moeder werd een paar weken voor mijn operatie opgenomen en het ging steeds slechter met haar. De laatste 3 dagen voor de operatie die gepland stond op 14 februari (Valentijnsdag) heb ik bij haar kunnen zijn samen met onze dochter Anouk en het voelde voor mij dat ik er nu klaar voor was om de ingreep te ondergaan. Ik zag duidelijk dat mijn lichaam uitsprak dat het genoeg was geweest en dat ik vanaf nu de ballast van mijn verleden mocht gaan loslaten om in mijn volle potentie vol liefde en passie te mogen staan.

De vergeving en het uitspreken hiervan hebben mij rust gegeven en het heeft mij daardoor bevrijd van datgene wat mij tegenhield. Aangezien ik een ‘tough cookie’ ben dacht ik binnen 3 dagen weer aan de slag te kunnen. Dat liep even anders. Door de heftigheid van de operatie, complicaties etc. kon ik mij 3 weken niet eens zelf verzorgen en nam mijn man zorgverlof op en mijn zoon vanuit school vrij om mij te helpen.

Daarbij kwam dat mijn moeder overleed enkele dagen na mijn operatie, en mijn vader direct naar een gesloten afdeling ging, omdat hij niet thuis alleen kon blijven vanwege Alzheimer. Het was echt overweldigend waar ik allemaal tegelijkertijd doorheen moest, vooral vanwege allerlei turbulentie binnen onze zeer complexe familie verhoudingen sedert jaar en dag.

Ik kon helemaal niets behalve liggen en nadenken. En toen kwamen de aha-momenten. Ja de stilstand was een zegen voor mij. Ik zag in dat ik alles wat ik ooit had gedacht, gevoeld en verklaard, vanuit mijn gebrek aan zelfcompassie en zelfliefde had geprojecteerd op mezelf.  Ik dacht en voelde over mijzelf dat ik als ‘waardeloze dochter’, ‘waardeloze zus’, ‘waardeloze moeder’ en ‘waardeloze echtgenote’ deze projectie binnen familie-systemen en zelfs op celniveau had ‘overgenomen’ vanuit ouders/grootouders/overgrootouders etc. vanuit het overlevingsmechanisme dat ik van jongs af aan mezelf had aangeleerd maar dat zij mij niet langer dienden.

Het ging helemaal niet over MIJ. Het was een struggle van iedereen afzonderlijk binnen het familiesysteem en zelfs daarbuiten en had niets met mij te maken. Omdat ik altijd de ‘fixer’ was de rol die ik mezelf vanaf dat ik klein was al had toebedeeld, viel de wankele constructie na mijn vertrek dus uit elkaar. Ik leerde mezelf en de anderen te vergeven. Wow……wat een inzicht en wat een verlossing!

Ik bedank deze aha-momenten nu elke dag voor alles in mijn leven wat ik momenteel heb, in het verleden wat ik heb ontvangen en wat ik in de toekomst nog zal ontvangen. Het is de beste (en gemakkelijkste) manier gebleken om jezelf van succes te verzekeren.

Ook de inzichten over hoe binnen de familie vanuit het systeem tegen geld en omgaan met geld werd aangekeken was een eye-opener voor mij. Dit betekent dat als je deze triggers ziet en je realiseert wat jouw droomleven is, waar je tegen aan loopt in je relatie met geld en wat zijn jouw geldblokkades, je leert deze los te laten door inzichten, je je financieel onafhankelijk en vrij kunt maken om je droomleven te gaan realiseren.

Het is 100% waar dat wat je denkt, je ook realiseert of waar je je op richt, groeit. Ik heb dat mogen voelen, ervaren en wist ook dat ik er klaar voor was om nog meer in focus te gaan leven in liefde en dankbaarheid. Dit resulteerde in de start van mijn 2e bedrijf Hadassah Vorm Money Maker. Ik wil andere vrouwelijke ondernemers helpen die een fantastisch bedrijfsconcept hebben maar die geldblokkades ervaren, om net zoals ik die heb overwonnen deze blokkades te doorbreken om hun eigen gelukkig financieel onafhankelijke leven te kunnen realiseren. Dus in plaats van jezelf op de automatische piloot te laten staan of erger, helemaal geen positieve aandacht aan je geld te besteden, zet jezelf als doel om elke dag positieve (financiële) resultaten op te schrijven in dankbaarheid. Dit heeft mij enorm geholpen om het ook echt te zien!

En ‘dream big’! Waarom? Omdat het je ertoe brengt om te focussen, het bevestigt opnieuw wat je wilt en het maakt je energiek en klaar voor de dag om te bereiken wat je ook maar wil.

Soms vinden wij vrouwelijke ondernemers het moeilijk om over ons bedrijf of over geldblokkades te praten met mensen die geen ondernemers zijn, zoals vrienden en familie. Daarom is het echt geweldig om hierover een workshop of een programma te volgen of een mastermind zodat je met gelijkgestemde vrouwen werkt aan deze issues en die je ook uitdagen op het moment dat je bij jezelf een geldblok raakt.

Goed visualiseren is als de volwassenen-versie van dagdromen, en het leuke is dat als we het goed doen, we onze ‘dagdroom’ in de realiteit manifesteren! Gebruik visualisatie voor wat je voorbij jouw beperkende overtuigingen wil brengen. Het heeft mij enorm geholpen door middel van een moodboard waarop je neerzet waar je naartoe wilt werken.

Zoek voor jezelf uit wat bij jou past om in rust te komen, en doe dit elke dag zodat je de stilte in jezelf kunt voelen en hierdoor tot de diepere lagen in je bewustzijn komt, zoals ik in de stilstand heb ervaren. De antwoorden zitten in jezelf.

Ik vraag je om jouw eigen doorbraak te ervaren. Het vereist verlangen, moed en actie. En net als ik heb gedaan, door hulp van de juiste bij jouw passende coach en bij deze een programma of workshop te volgen!

Open nu je ogen, neem de tijd en zoek innerlijk naar de echte rijkdom die voor jou ook bereikbaar is.

Spreek hardop uit: “Ja, ik ben er klaar voor, ik wil mijn rijkdom nu blootleggen!” Door dit aan te gaan, de uitdaging om deze blokkades te overwinnen, zal je dit vervullen met blijdschap, overvloed en geluk. Niet alleen op het gebied van geldblokkades maar ook voor die andere deelgebieden in jouw leven die je dan als een overwinning in dankbaarheid kan gaan ervaren.